Bewoners

Centraal Wonen is voor iedereen die bewust deze manier van (groeps)wonen kiest. Je leeftijd is hierbij niet belangrijk.

Wat onszelf betreft, de bewoners dus: wij zijn een heel gevarieerd gezelschap, mensen van alle leeftijden, van baby tot senior, met en zonder baan, met verschillende leefstijlen, overtuigingen en interesses; kortom een interessant en spannend geheel.

Wat verwachten wij van onze toekomstige bewoners?
Centraal Wonen kost je wat meer tijd en energie. Je krijgt er echter ook genoeg voor terug. Om alleen goedkoper te willen wonen is Centraal Wonen geen oplossing. Wat je wint aan bijvoorbeeld goedkoper wassen en gezamelijk eten, investeer je weer in allerlei extra’s voor de gemeenschappelijke voorzieningen.

Een aantal verwachtingen op een rijtje:

  • Centraal Wonen is meer dan wonen alleen! Als je voor deze vorm van wonen kiest verwachten we dat je dit beseft en dat je de mogelijkheden die het biedt ook wilt benutten.
  • Je moet het vermogen hebben om zelfstandig te kunnen leven, maar ook sociale betrokkenheid hebben, tolerant zijn, respect hebben t.o.v. andere leefstijlen, overtuigingen, normen en waarden.
  • Je moet je in willen zetten voor het geheel; meedenken en meedoen, verantwoordelijk willen zijn voor zowel de gemeenschappelijke voorzieningen als ook voor het leefklimaat.

Als je ook in de formele kant geïnteresseerd bent, dan is hier ons huishoudelijk reglement.

ZELFSTANDIG
Centraal Wonen is niet hetzelfde als begeleid of beschermd wonen. Zelfstandigheid en een bepaalde mate van stabiliteit zijn nodig om centraal te kunnen wonen.

error: Content is protected !!